https://moraiskolazuglo.cms.webnode.hu/a1-a-angol/

1.a angol osztály"A gyermek világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jókedvvel, tevékenységre tevékenységgel felel." (Mérei Ferenc)


A Szent István Zeneházba minden évben elmegyünk
A Szent István Zeneházba minden évben elmegyünk
Sarkad Udvar - alkotós kiruccanás
Sarkad Udvar - alkotós kiruccanás

Az angol/családi életre nevelés osztályba minden jelentkező gyermeket felveszünk. Az angol nyelvet választók két évig heti 2 órában életkoruknak megfelelő, játékos módszerekkel tanulják az idegen nyelvet. 

Azok a gyerekek, akik az alap tárgyakból a megfelelő szinten teljesítettek második osztályban, harmadikban továbbra is 2 órában tanulják az angol nyelvet. Ők lesznek a "tagozatosak".  

Negyedik osztálytól 4 órában, részesülnek majd angol nyelvi oktatásban. Azok a gyerekek, akik nem lesznek "tagozatosak", harmadikban, az angol helyett magyar és matematika tárgyakból fejlesztést kapnak. Természetesen negyediktől, mint minden iskolában, a törvény által meghatározott óraszámban tanulhatják az idegen nyelvet ugyanabban az osztályban. 

A családi életre nevelést választók az alsó tagozaton heti egy órában a család társadalomban betöltött szerepével, működésével , a társas kapcsolatokkal, kommunikációval, konfliktuskezeléssel, önismerettel ismerkednek meg. 

A tanulást ma már bizonyítottan elősegítő érzelmi intelligencia fejlesztésével is foglalkozunk. Helyzetgyakorlatokkal, beszélgetésekkel, drámajátékokkal segítjük tanulóink ismeretbővítését.

Szakmai tovább gondolásaink.

Az angol és a családi életre nevelés gyakran projektoktatás keretében valósul meg.

  • A megtanult előadásokat a gyerekek közönségnek adják elő (szülők, óvodások, meghívott vendégek) Az a fajta tanulás, amikor valamilyen cél elérése érdekében tanulnak a gyerekek, sokkal hatékonyabb.
Játékos angol óra
Játékos angol óra
2020 Móra Fiák-Győrfi Judit | Minden jog fenntartva. 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el