1.l logopédiai osztály

https://moraiskolazuglo.cms.webnode.hu/a1-l-logopediai-osztaly/

"Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud." / Móricz Zsigmond /"Javításra idődet ne sajnáld. A javítás is alkotás. Gyöngy, gyémánt, ha csak borsónyi is, értékesebb magánál a koronánál. S, ha egy nap csak egy gyémántszemet alkotsz is, egy mondatban vagy csak egy szóban: gyűrűbe illesztettél drágakövet." /Gárdonyi Géza/  


Elsősök avatása
Elsősök avatása

LOGOPÉDIAI OSZTÁLYOK

Logopédiai osztályainkba szakértői papír alapján tudjuk fogadni a gyerekeket, a nem iskolánk körzetébe járókat is. Ők négy éven át külön osztályban gyógypedagógusok segítségével válnak alkalmassá, hogy tanulmányaikat többségi osztályokban folytathassák. Hagyományos oktatási környezet mellett a vegyes ill. az interaktív oktatási környezet is jelen van a tanulásszervezésünkben. Ebbe az osztályba felvett gyerekek is választhatják a családi életre nevelést.

A logopédiai problémákkal küzdő kisgyerekek számára (amennyiben vezető tünet valamilyen logopédiai probléma) ideális egy kisebb létszámú iskolai csoportban elvégezni az iskolai alapozó szakaszt.

Az osztályhoz rendelt saját logopédus, a pedagógusok felkészültsége nagyban hozzájárul a diszlexia, diszgráfia perevencióhoz.

A gyermekek teljesítik az általános iskola alapkövetelményeit, de plusz gyógypedagógiai megsegítésben (logopédus, mozgásterapeuta), elnyújtott haladásban, és a Meixner olvasás, írás tanítási módszerrel nagy segítséget kaphatnak kezdeti hátrányuk leküzdésében.

Ugyanakkor, a gyermekek ugyanazokat a lehetőségeket megkapják iskolánkban, mint a többségi osztályok kisdiákjai. A digitális oktatás alapjait, az online eszközök bevezetését, gyakorló programokat stb.

A szülők az óvónők és az óvodai logopédus ajánlásával kérvényezhetik gyermekük vizsgálatát a Beszédvizsgálóban. Mi nagy szeretettel várjuk leendő tanítványainkat ezen a speciális területen.


Pillanatképek a mozgásfejlesztő óráról

Fotók: Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény fejlesztő tanára. 

2020 Móra Fiák-Győrfi Judit | Minden jog fenntartva. 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el