Iskolakóstolgató 2021/2022-es tanév


Megjelent a hivatalos felhívás a tanköteles gyermekek beíratásáról. Kérjük szépen, hogy olvassák el. Innen elérhető. KATT!

Beíratás e-Krétán keresztül: KATT!


Kedves Szülők!
Március 10-én szerdán 17 órai kezdettel 
újra szeretettel várjuk egy pici, maximum 30 perces foglalkozásra a bátor gyermekeket. Aki szeretne valamelyik foglalkozáson részt venni, kérjük jelezze nekünk vagy az iskola email címén, vagy itt a honlap regisztrációs felületén. (a, n, és l osztályok leendő tanító nénije várja majd online a gyerekeket. Itt azonban személyesen küldjük ki a meghívókat. Akik a múltkor jelen voltak, automatikusan kapnak meghívót)
17,30-tól a beiratkozás részleteiről, mikéntjéről tájékoztatjuk majd Önöket. Ide bárki bekapcsolódhat. 
Szeretettel várjuk Önöket és gyermekeiket. Kérdéseikkel bátran keressenek minket.

dr. Pattantyúsné Tóth Gyöngyi intézményvezető


Köszönjük a részvételt! 3 hét múlva találkozunk!
Köszönjük a részvételt! 3 hét múlva találkozunk!

Kedves Érdeklődők!

 2021. 02. 17-én újra online találkozókat tartunk 17 órai kezdettel.

Több lehetőség közül választhatnak.

"Egy kicsit az iskolaérettségről" beszélgetés az iskolakezdés problémáiról, félelmekről, a szülők, gyerekek, pedagógus oldaláról Dr. Pattantyúsné Tóth Gyöngyi intézményvezető asszonnyal, és Székelyné Palkó Mária intézményvezető helyettessel. Ehhez a beszélgetéshez ITT tud kapcsolódni! Mindenkit várunk, új és régebbi érdeklődőket egyaránt.

Találkozás a leendő elsős osztályfőnökökkel. 

(Itt elsősorban a gyerekeket várjuk egy kis ismerkedésre, de egy pici foglalkozás után a szülők is beszélgethetnek a tanítókkal) A tanítók foglalkozásai és a vezetőkkel zajló beszélgetés párhuzamosan zajlik. Az online órákhoz személyes jelentkezés szükséges.

Figyelem! Csak azok tudnak csatlakozni az online órához, akik e-mailben jelezték, hogy gyermekük jelen lesz. Akik korábban regisztráltak, most nem kapnak automatikusan meghívást, amennyiben gyermekük jelen lenne kérjük, hogy a regisztrációs gombon jelezzék, vagy a moraf.1144@gmail.com címünkön. 

Köszönjük szépen!


 Szekeresné Szádoczky Ildikó (angol, családi életre nevelés osztály)

Pálosné Gyöngyösi Zsuzsanna (német nemzetiségi osztály)

Nagyiványi Csilla (logopédiai osztály)


Székelyné Palkó Mária alsós ig. hely.
Nagyon szépen köszönjük a részvételt, 3 hét múlva újra találkozunk online!


4. ONLINE találkozó a leendő elsős osztályfőnökökkel

2021. január 26. 

17.00.

 Kedves Szülők! 

Január 26-án délután újabb ismerkedésre lesz lehetőség a leendő osztályfőnökökkel. 

Leendő elsős osztályfőnök: Ildikó néni / angol : Teams kapcsolódás:  ITT!  17.00

Leendő elsős osztályfőnök: Zsuzsa néni  / német : Teams kapcsolódás: ITT!   17.30

Leendő elsős osztályfőnök: Csilla néni / logopédia : Teams kapcsolódás: ITT!  17.30


Teams technikai közreműködők: Némethné Korom Edit német nyelvtanár, Székelyné Palkó Mária alsós ig. helyettes, Fiák-Győrfi Judit tanító, honlapszerkesztő


Köszönjük szépen az érdeklődő részvételt a 3. online találkozónkon.

Két hét múlva folytatjuk!

Regisztrálni csak azoknak szükséges, akik még eddig egyszer sem voltak jelen. A többieknek automatikusan meghívót küldünk. 

ONLINE beszélgetések dr. Pattantyúsné Tóth Gyöngyi intézményvezető, és Székelyné Palkó Mária intézményvezető helyettes asszonyokkal  


3. ONLINE találkozó a vezetőséggel és most a leendő elsős osztályfőnökök is jelen lesznek

 2021. január 12. kedd, 17.30

Kérjük, hogy jelezze részvételi szándékát a regisztráció gombra kattintva!

Akik a korábbi online találkozón részt vettek automatikus meghívást kapnak a 3. alkalomra, regisztrálniuk már nem szükséges.

Köszönjük!

A jelentkezést az online beszélgetés napjáig (déli 12 óráig)  tudjuk fogadni.Nagyon köszönjük a részvételt azon kedves szülőknek, akik az első online beszélgetésünkön jelen voltak. A nagy érdeklődésre való tekintettel még egy alkalmat nyitunk. Az időn túl jelentkezetteket is várjuk. 

2. ONLINE beszélgetés 

2020. december 2. 17:00 óra

Kérjük, hogy jelezze részvételi szándékát a regisztráció gombra kattintva! 

A jelentkezést az online beszélgetés napján déli 12 óráig  tudjuk fogadni, de írni is írhatnak nekünk ezen a felületen.

Köszönjük szépen!


ONLINE beszélgetés dr. Pattantyúsné Tóth Gyöngyi intézményvezető, és Székelyné Palkó Mária intézményvezető helyettes asszonyokkal 

2020. november 25. 17:00 óra

Kérjük, hogy jelezze részvételi szándékát a regisztráció gombra kattintva!Nevelés

Tanulóinkat életvidám, kiegyensúlyozott, nyitott, érdeklődő emberekké szeretnénk nevelni. Az oktató munkánkkal biztos alapot adunk a továbbtanuláshoz. Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra, környezet tudatosságra való nevelést, valamint a sportolás iránti igény kialakítását.

Hiszünk a sokféleségben, támogatjuk az eltérő ütemben fejlődő gyerekeket.

A különböző kultúrák értékeinek kifejezésre juttatásával a toleranciára, a másság elfogadására és megbecsülésére tanítjuk a gyermekeket.

Céljaink eléréséhez a gyerekek mellett a támogató és aktív szülői házra is építünk. A tanórán kívüli programok sokféleségével, a rendhagyó órák iskolai szintű szervezésével , az osztályközösségek kialakításával , a Békés Iskolák program felvállalásával közel kerülünk céljaink megvalósításához.


1. a osztály (angol) 

Az angol/családi életre nevelés osztályba minden jelentkező gyermeket felveszünk. 

 Az angol nyelvet választók két évig heti 2 órában életkoruknak megfelelő, játékos módszerekkel tanulják az idegen nyelvet. Azok a gyerekek, akik az alap tárgyakból a megfelelő szinten teljesítettek második osztályban, harmadikban továbbra is 2 órában tanulják az angol nyelvet. Ők lesznek a "tagozatosak". Negyedik osztálytól 4 órában, részesülnek majd angol nyelvi oktatásban. Azok a gyerekek, akik nem lesznek "tagozatosak", harmadikban, az angol helyett magyar és matematika tárgyakból fejlesztést kapnak. Természetesen negyediktől, mint minden iskolában, a törvény által meghatározott óraszámban tanulhatják az idegen nyelvet ugyanabban az osztályban. A családi életre nevelést választók az alsó tagozaton heti egy órában a család társadalomban betöltött szerepével, működésével , a társas kapcsolatokkal, kommunikációval, konfliktuskezeléssel, önismerettel ismerkednek meg. A tanulást ma már bizonyítottan elősegítő érzelmi intelligencia fejlesztésével is foglalkozunk. Helyzetgyakorlatokkal, beszélgetésekkel, drámajátékokkal segítjük tanulóink ismeretbővítését.

1. l (logopédiai) osztály

Logopédiai osztályainkba szakértői papír alapján tudjuk fogadni a gyerekeket. Ők négy éven át külön osztályban fejlesztőpedagógus és logopédus segítségével válnak alkalmassá,hogy tanulmányaikat többségi osztályokban folytathassák. Hagyományos oktatási környezet mellett a vegyes ill. az interaktív oktatási környezet is jelen van a tanulásszervezésünkben. Ebbe az osztályba felvett gyerekek is választhatják a családi életre nevelést.

1. n osztály (német nemzetiségi)

Német nemzetiségi nyelvoktató osztály 1993-óta működik iskolánkban. Ide azok jelentkezését várjuk, akik otthon, illetve a nemzetiségi óvodában megfelelő megértésre és beszédkészségre tettek szert az adott nyelven vagy vállalják a nagyobb megterhelést jelentő intenzív oktatást. A nyelvoktatást az alapokról indítjuk, így előzetes német nyelvi ismeret nélkül is lehet a képzésre jelentkezni. Nyolc éven keresztül heti 5+1 órában fejlesztjük a gyerekek nyelvismeretét. A német nemzetiségi hagyományok ápolását nem csak tantárgyi keretben valósítjuk meg. Obervellachi táborainkban "élő" tapasztalatra tehetnek szert tanulóink. 


A vírushelyzet miatt sajnos a személyes találkozás lehetősége nem engedélyezett, igyekszünk online felületünkön tájékoztatni Önöket! Köszönjük, ha figyelemmel kísérik oldalunkat.

2020 Móra Fiák-Győrfi Judit | Minden jog fenntartva. 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el